Inzetmogelijkheden Europees Roulette

inzetmogelikheden europees rouletteBen je pas begonnen met roulette spelen? Of ben je al gevorderd en wil je weten welke inzetten je nog nooit hebt geplaatst? Dan heb je wel iets aan een volledig overzicht van de inzetmogelijkheden Europees roulette. We behandelen in dit artikel alle inzetten die je kunt doen bij Europees roulette. Het is een goed idee om, voordat je groot gaat inzetten, deze inzetten en hun effecten uit je hoofd leert.

Inzetten bij Europees roulette

Europees roulette is groot geworden buiten Frankrijk, de geboorteplaats van het roulettespel. Toen het spel in de 18e eeuw populair werd, verspreidde het zich snel over Europa. In Groot-Brittannië, dat in die tijd een wereldmacht aan het worden was, paste men het spel aan. Bepaalde regels van het Franse roulette werden geschrapt. Ook werden de inzetten van een nieuwe, Engelse naam voorzien. Zo ontstond het nieuwe Europees roulette, dat nadien door de Britten over de hele wereld geïntroduceerd werd. De inzetten die toen vastgelegd werden, gebruiken we nu nog steeds bij Europees roulette. Ook hebben ze de traditionele Britse namen uit die tijd gehouden.

Welke inzetten je kunt plaatsen

gokkenHier volgt een volledige lijst van de inzetten die je bij Europees roulette kunt doen. Er zijn twee hoofdcategorieën inzetten: Inside bets en Outside bets.

Het verschil tussen inside en outside bets

Kijk even naar een roulette speeltafel. Je ziet dat het bestaat uit een flink aantal velden met getallen, die corresponderen met de getallen op het rad. De getallen zijn onderverdeeld in kolommen, rijen en straten. Die onderverdeling maakt al een aantal snelle inzetten mogelijk, bijvoorbeeld een inzet op Street (een rij van drie getallen). Alle inzetten op getallen en getallencombinaties binnen deze velden noemen we Inside bets. Deze bets hebben vaak een kleine winstkans, maar een grote winstmarge.

Aan de rand van deze velden met getallen zijn bovendien een aantal extra en aparte vakjes geprint. Deze maken het mogelijk om snel in te zetten op speciale combinaties. Bijvoorbeeld Even or Odd (inzetten op even of oneven getallen). Deze inzetten noemen we Outside bets, omdat je fiches moet inzetten buiten de getallenvelden. Outside bets hebben vaak een hoge winstkans, maar een relatief lage uitbetaling.

Alle Inside bets, van hoge winstkans naar lage winstkans

 • inside betDouble street of Sixline – Dit is een inzet op zes getallen, die zich in twee naast elkaar liggende straten bevinden. Je winstkans is hier 6/37 en je winstmarge is 5x je inzet.
 • Square of Corner – Dit is een inzet op vier aangrenzende getallen, die zich in één van de hoeken van het getallenveld bevinden. Je winstkans is hier 4/37 en je winstmarge is 8x je inzet.
 • Basket – Dit is een inzet op een bijzondere square, die alleen bij Europees roulette te plaatsen valt. Je zet in op de combinatie van getallen 0, 1, 2, 3.
 • Street – Dit is een inzet op drie aangrenzende getallen, die zich in een rijtje van drie naast elkaar bevinden. Je winstkans is hier 3/37 en je winstmarge is 11x je inzet.
 • Trio – Dit is een inzet op drie aangrenzende getallen, en is alleen mogelijk bij Europees roulette. Je plaatst hierbij een bet op de getallen 0,1 en 2 of 0, 2 en 3. Je winstkansen zijn dezelfde als bij een inzet op Street.
 • Split – Dit is een inzet op twee aangrenzende getallen. Deze getallen moeten altijd horizontaal of verticaal tegen elkaar aanliggen. Je winstkans is hier 2/37 en je winstmarge is 17x je inzet.
 • Single of Straight – Een inzet op één enkel getal van het wiel. De meest riskante en potentieel meest winstgevende inzet die het Europees roulette kent.  Je winstkans is hier 1/37 en je winstmarge is 35x je inzet.

Alle Outside bets, van hoge winstkans naar lage winstkans

 • 50/50 kansen –  Dit zijn kansen die je een 18/37 kans op winst geven. De kans om te winnen is dus heel hoog, en de winstmarge is corresponderend ook erg laag: je inzet wordt verdubbeld als je wint. Er zijn drie soorten 50/50 kansen waarop je kan inzetten. Je winstkans is hier telkens 1/2 en je winstmarge is 2x je inzet.
  • Red or Black – Je zet hierbij in op alle rode of op alle zwarte getallen op het rad.
  • Even or Odd  – Je zet hierbij in op alle even of op alle oneven getallen op het rad.
  • 1 to 18, 19 to 36 (ook wel High or Low) – Je zet in op de eerste of laatste 18 getallen van het rad.
 • Dozens – Hierbij zet je in op de dozijnen van getallen op het rad. Deze getallen zijn 1 tot 12, 13 tot 24, en 24 tot 36.
  Je winstkans is hier 1/3 en je winstmarge is 3x je inzet.
 • Columns – Hierbij zet je in op de linker, middel of rechterkolom met getallen op de speeltafel.
  Je winstkans is hier 1/3 en je winstmarge is 3x je inzet.
€250 + 100 FS